CV PLUS is ontwikkeld door een internationaal samenwerkingsverband met verschillende partners uit verschillende landen, elk met een uiteenlopende achtergrond. De groep is samengesteld uit verschillende partners, waaronder zowel opleidingsorganisaties, werkgeversorganisaties als onderzoeksorganisaties. Alles bij elkaar zijn er 7 partners uit 6 verschillende landen: Spanje, Italië, Polen, Finland, Duitsland en België.

Voor meer details kan u de beschrijving van de verschillende partners raadplegen.

CEBEK

The BUSINESS CONFEDERATION OF BIZKAIA (CEBEK) is een regionale VZW in Biskaja, Spanje. Deze organisatie is samengesteld uit federaties, associaties en bedrijven. Hun missie bestaat uit het vertegenwoordigen en verdedigen van zaken die de activiteit van hun leden beïnvloedt bij publieke en private instituties. Hiermee willen we de competitiviteit verbeteren. CEBEK’s hoofdactiviteiten bestaan uit: institutionele vertegenwoordiging, overdracht van kennis die van belang is voor hun bedrijven, collectieve onderhandelingen en projectontwikkeling. Met deze activiteiten beogen ze een maximale tevredenheid van hun leden. CEBEK’s anticipeert de noden van bedrijven en tracht daaraan tegemoet te komen. Leden van CEBEK, de werkgeversorganisatie van Biskaja, zijn bedrijven met een locatie in Biskaja.

Contact

www.cebek.es
Nieves Gamiz,
ngamiz@cebek.es
ES – Gran Vía, 50-5ª plta., 48011 Bilbao, Biscay

KCZIA

Krakowskie Centrum Zarządzania i Administracji sp. z o.o. (KCZIA) – Het Kraków Center van Management en administratie (www.kczia.eu) is een particuliere KMO, opgericht in 1999 in Polen.
KCZIA is gespecialiseerd in:

1. consulting – het uitbesteden van diensten aangepast aan de specifieke behoeften van de bedrijven.
2. opleidingen voor volwassenen waarbij ze beschikken over een
a) opleidingscentrum voor volwassenen
b) Kraków Center voor de verbetering van onderwijsvaardigheden (KCDKO)-kcdko.internetdsl.pl.

Het opleidingscentrum voor volwassenen

KCZIA heeft een ruime ervaring in de samenwerking tussen onderwijs en bedrijven, dit in een variëteit aan projecten, vele met een klemtoon op levenslang leren. KCZIA heeft ook deelgenomen aan projecten rond leren in het buitenland, rond volwassenenonderwijs en rond het oprichten van relaties tussen de academische wereld en de industriesector. KCZIA heeft een brede ervaring in het promoten van projecten. KCDKO staat geregistreerd als een regionale educatieve autoriteit en organiseert trainingen voor leerkrachten, directeurs en andere personen die in primaire, secundaire en middelbare scholen werken.

Contact

www. kczia.eu
Maria Karkowska,
mf@kszia.internetdsl.pl
31-157 Kraków, Plac Matejki 10/3

Cooss

COOSS MARCHE ONLUS is een coöperatieve vennootschap zonder winstoogmerk. De organisatie heeft als doel het ondersteunen van kansarme mensen door het aanbieden van educatieve diensten, sociale diensten en zorgdiensten. COOSS is ontstaan in 1979 en telt momenteel meer dan 2500 medewerkers en ongeveer 8000 gebruikers waaronder kinderen, minderjarigen, niet-EU-burgers, werklozen, oudere mensen, mensen met een handicap, (ex)gevangenen en andere mensen die professionele hulp nodig hebben. In 1993 heeft de continue evolutie van COOSS geleid tot de oprichting van een onderzoeks- en trainingscentrum. Dit centrum houdt zich bezig met het ontwerpen en beheren van onderzoek- en opleidingsprojecten voor zowel de sociale sector, de zorgsector als het onderwijs. Meer specifiek doen ze onderzoek rond vocational training en doen ze gerichte interventies in de nabije omgeving. Het departement word gefinancierd door de regionale overheid en door het VET agentschap, een centrum voor werkgelegenheid en vocational training. COOSS heeft lange ervaring in het verzamelen en bevorderen van good practices zoals innovatieve cursussen, actief burgerschap, gebruik van ICT. COOSS werkt actief samen met NGO’s en helpt deze in het opzetten van projecten waarbij ze samenwerken met vrijwillige verenigingen van verschillende niveaus.

Contact

www.cooss.it
Lorenza Lupini,
l.lupini@cooss.marche.it
via Saffi 4 – 60121, Ancona, Italy

INVESLAN

INVESLAN is een private organisatie gespecialiseerd in sociaal onderzoek rond werkgelegenheid, professionele opleidingen en volwassenonderwijs, de toepassing van ICT in leeromgevingen, kennisbeheer en social-labour inclusion. Onze ervaringen in sociaal onderzoek bestaan zowel uit analytische als voorspellende studies voor doelgroepen met speciale moeilijkheden zoals een moeilijke toegang tot de arbeidsmarkt. Verder doen we ook beschrijvende en evaluerende studies rond opleidingen en werkgelegenheid voor een specifieke doelgroep en voor specifieke geografische gebieden. Verder gaan onze studies dieper in op de ontwikkeling van onderwijsmethoden, programma’s en materialen. Onze organisatie is al sinds 2002 actief betrokken in internationale projecten.

Contact

www.inveslan.com
Jaione Santos,
j.santos@inveslan.com
ES – Lutxana 6, 4º dpto A, 48008 Bilbao, Biscay

LEARNMERA OY

Learnmera Oy is een private aanbieder van volwassenonderwijs. Deze organisatie biedt taalopleidingen voor bedrijven (vnl. in het gebied rond Helsinki) aan, meer specifiek voor Scandinavische en Europese talen. Learnmera Oy heeft een aanzienlijke ervaring in onderzoek naar onderwijs, in het ontwerpen van websites en apps alsook in het online geven van vocational trainingen. Hun website (www.thelanguagemenu.com) beschikt over een databank met meer dan 27,000 geregistreerde leerkrachten van over de hele wereld die gebruik maken van de tools en materialen. Verder bieden ze vertaal- en designdiensten voor bedrijven en delen ze hun expertise in het ontwikkelen van websites en Apps (voor zowel Android als iPhone/iPad), bv. de tool van het Info4migrants project. Zij hebben ruime ervaring in het verspreiden van informatie over EU projecten via sociale media en integreren hierbij meer dan 10 sociale media. De crew heeft reeds aan tientallen EU-projecten gewerkt, alsook tal van binnenlandse projecten (Finland).

Contact

www.learnmera.com
Veronica Gelfgren,
veronica@learnmera.com
P. O. Box 359, 00101 Helsinki, Finland

Hanse-Parlament

Hanse-Parlament is een non-profit organisatie die meer dan 50 kamers van ambachten, handel en industrie uit 11 landen rond de Baltische zee overkoepelt. De samenwerking loopt sinds 1992, de vereniging zelf is effectief opgericht in 2004. Het algemeen doel van de vereniging is het ondersteunen van kleine- en middelgrote ondernemingen (KMO’s). De activiteiten zijn sterk uiteenlopend aan gaan van projecten met tastbare resultaten voor de bedrijven tot politiek en strategisch werk. In de afgelopen jaren ligt een duidelijke focus op projecten die gericht zijn op milieuvraagstukken, demografische uitdagingen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en in het bijzonder bijscholing en kwalificatie van toekomstige ondernemers op niveau van het beroepsonderwijs tot het academische onderwijs.

Contact

www.hanse-parlament.eu
Dr. Max Hogeforster ,
info@hanse-parlament.eu

Hanse-Parlament
Blankeneser Landstrasse 7
22587 Hamburg
Germany

Tel: + 49 40 822 447 11
Fax: + 49 40 822 447 22

Voka

Voka, de kamer van Koophandel, is de meest representatieve werkgeversorganisatie in Vlaanderen. Het vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid en 66% van de toegevoegde waarde in Vlaanderen.

Sinds 2004 maakt de Oost-Vlaamse Kamer, samen met de 7 andere Vlaamse Kamers en het Vlaams Economisch Verbond (VEV), deel uit van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. Sinds 2008 werkt Voka nauw samen met 29 sectororganisaties, wat het werkgeverslandschap nog verder versterkt.

Als het meest nabije en meest invloedrijke professioneel netwerk van ondernemers en als representatieve organisatie van ondernemingen in Oost-Vlaanderen wil Voka een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en wil aldus fundamenteel bijdragen tot welvaart en welzijn van haar regio.

Contact

www.voka.be/oost-vlaanderen
Wim Keygnaert,
wim.keygnaert@voka.be
Voka – Chamber of Commerce and Industry East Flanders
Lammerstraat 18, BE-9000 Ghent